website-sckemail-sck

logo-weekbrief

   Correspondentieadres: Postbus 354, 3140 AJ Maassluis

 

  Computervoer 1

Maassluis, 26 september 2021.


Beste geïnteresseerde

Het is misschien wel aardig om zo nu en dan per mail iets te vertellen over wat er zoal in de computerwereld aan nieuws, tips en trucs en meer dingen is. 
Mocht ook u iets zien of horen dat hiermee verband houdt, schroom dan niet om het ons te mailen. Het is altijd mogelijk om dit dan in deze rubriek te plaatsen.

 • We wisten al even dat de nieuwe Microsoft Edge-browser half januari uit zou komen en inmiddels is de nieuwe browser beschikbaar op Windows en MacOS. Ruim een jaar geleden kondigde Microsoft aan om Edge opnieuw op te bouwen op Chromium. De vernieuwde internetbrowser van Edge is de opvolger van het sterk verouderde Internet Explorer.
  Wilt u wat meer weten over deze browser klik dan op de nieuwe Microsoft Edge.

 • Weet u nog dat het best handig is om in twee programma's tegelijk te werken. Dat wil zeggen met twee vensters naast elkaar. Wanneer u vergeten bent hoe hiermee te werken klik dan op
  de twee vensters.

 • Tweede venster openen

  Als u een programma opent ziet u dat op de taakbalk door middel van een streep onderaan het betreffende pictogram. Wist u dat als u de Shift-toets ingedrukt houdt en u klikt op dat pictogram op de taakbalk, hetzelfde programma in een tweede venster wordt geopend. Zo kunt u bijvoorbeeld twee vensters naast elkaar bekijken om iets te vergelijken.

 • Bureaublad snelkoppeling

  En wist u dat zich uiterst rechts van de klok op de taakbalk een knop bevindt? Die zit er wel degelijk, maar is inderdaad nauwelijks te zien. En wanneer u daarop klikt wordt het bureaublad getoond. En wanneer u nogmaals op de knop klikt, krijgt u het venster weer te zien waarin u
  aan het werk was.
  .
 • Whatsapp snelkoppeling

  Als je WhatsApp veel gebruikt met bepaalde personen, kun je op een veel snellere manier het gesprek met deze persoon openen. Door in de lijst met chatgesprekken het desgewenste gesprek ingedrukt te houden, krijg je via de 3 puntjes rechts bovenin de optie ‘snelkoppeling maken voor chat’. Hiermee verschijnt er een icoontje op je homescreen, waarmee je direct naar de chat met die persoon gaat, in plaats van dat je dat bericht nog moet selecteren in het WhatsApp-overzicht.

 • Je smartphone of tablet als extra beeldscherm gebruiken? Klik dan eens op extra beeldscherm.

Veel plezier met deze informatie.

Met vriendelijke groet,

Hugo van der Hoest

 

   @SCK2020